FI EN SE RU
Julius Koivistoinen photography

Julius Koivistoinen
mail@julious.fi
+358 50 545 3942
www.julious.fi

The Finnish Museum of Photography
www.valokuvataiteenmuseo.fi

Fotografering tog mig som en tjuv. Då jag blickar tillbaka blir det klart att jag började fotografera av helt andra orsaker än till exempel passion för fotografier. I de tidiga tonåren fascinerades jag av bildbearbetning, ritande och web-design. Fotografier tog jag som material och källa till min hobby. Någonting föll då på plats.

Jag spenderade hela min barndom och mina tonår i Helsingfors orättvist ökända stadsdel Gårdsbacka. Jag reste också tiotals gånger till Ryssland, St.Petersburg, som jag nu anser vara min andra hemstad. Med tiden har jag lärt mig uppskatta dessa platsers råa landskap, som i mina tankar är starkt kopplade till varandra.

Jag är 22 år. Till idag har jag studerat ljus, observerat vyer och använt mina arbetsredskap som en ursäkt att i redan 8 år få höra intressanta människoberättelser. År 2010 inledde jag fyraåriga studier i fotografering vid Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutti. Jag strävar efter att använda studietiden till att känna på nya vindar.

Förutom detta projekt, fokuserar jag också på bland annat arbete med video, mitt företagande och mitt deltagande som styrelsemedlem i föreningen Photo Do.